Monday, January 7, 2013

LL.M. ja esimene töökoht

Hei kõigile!
Viimasest postitusest on möödas 3 kuud ja käesolev jääb vähemalt siinses kontekstis viimaseks.
Viimased 3 kuud möödusid restoranis tööd tehes ja töökuulutusi vaadates kuni ametliku lõputseremooniani 8. detsembril. Tseremoonia oli tagasihoidlik ning leidis aset vanas kirikus. Hilisem vastuvõtt veini ja snäkkidega toimus õigusinstituudis. Umbes 80st kursakaaslasest oli järele jäänud 14, seega lisaks meie kursusele oli lisatud ka teiste erialade lõpetajad ja kokku oli meid umbes 100. Lõpuaktuse korralduslik pool jättis soovida - avakõnes seletas kõneleja midagi sellest, kui õnnelikud me peaks olema selle üle, et me kõnelejat tema doktoriõppe lõpetajate kostüümis näeme. Meil endal talaare polnud ning paar lõpetajat olid teksades kohale tulnud, aga kellegi teise kõnet riietuse teemal me ka väga ei himustanud. Mis meil sellest, mis tal seljas on... Muusikalisi vahepalu esitasid mingid hollandlased, kes olid endale hispaania trubaduuride klounikostüümid selga ajanud ja keskaegse muusika saatel armastuslaule laulsid. Juurde käis tekst, et: " kujutage nüüd ette, et olete kuumas Hispaanias ja kuum Pedro laulab rõdu all serenaadi..." Jäigi arusaamatuks, miks peaks Maastricht või õiguseriala lõpetamine mingite hispaania pedrodega seostuma ja lisaks oli see küllaltki kohatu, sest pooled lõpetajatest olid ju meesterahvad. 
Pärast tähistasime oma eestlaste seltskonnaga ja tegelikult oli väga tore. 
Eestisse jõudsin detsembri keskpaigas ja olin esimese nädalakese justiitsministeeriumis abiks, kus oli väga tore endisi kolleege ja praktika juhendajaid näha. Seejärel tulid peale juba pühad ja seega niisama rahulikult veel olla pole väga saanudki. 
2. jaanuarist olen olnud uuel kohal tööl - Välisministeeriumi rahvusvahelise õiguse osakonna juristina. Kollektiiv on seal tõesti supertore ja olen praeguste asjade seisu juures tõeliselt õnnelik, kuid eks uude kohta sisse elamine võtab kindlasti oma aja. Tuleb tunnistada, et esimese erialase töökohaga kaasneb ka pisike frustratsioon, sest tahaks ju kõike kohe teada ja osata, aga võtan asja rahulikult ja ootan juba aega, mil saan ise kedagi õpetada ja nõu anda. Muidu olen kohaga väga rahul ja ei oska sealseid inimesi ära kiita.
2012 aasta alguses tegin listi asjadest, mida saavutada tahan ja eriti tore on sealt asju maha kriipsutada - magistri lõpetamine ja esimene töökoht olid seal esimesed kaks punkti, seega eelmine aasta läks korda ning loodetavasti tuleb 2013 veelgi uhkem!
Soovin kõigile head uut aastat ja palju edu Teile tegemistes! :)

No comments:

Post a Comment